Sabine Hagedoren moet even slikken: "Onstuimig weer op komst"

door: STS
sabine hagedoren
Afbeelding bron: VRT1

VRT-weervrouw Sabine Hagedoren ziet een storing tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag voor veel neerslag op korte tijd zorgen. Al zal dat niet overal in het land het geval zijn.

Vrijdag werd het veelal bewolkt, bij temperaturen tot 22 graden in het binnenland en 20 graden aan de kust. "West-Vlaanderen kreeg meer zon dan de rest van het land", vertelde Sabine Hagedoren op Radio2.

Vannacht bedragen de minima in Vlaanderen 16 graden. "Vooral over het centrale deel van het land kan er af en toe regen vallen. Daar kunnen ook een paar fikse buien bij zitten."

"Er kan soms veel neerslag vallen op korte tijd, misschien zelfs met een donderslag erbij. Dus toch een beetje onstuimig weer. Hoe meer naar het noordwesten en naar het zuidoosten, hoe droger."

Weer voor zaterdag

Zaterdag wordt het warmer, het kwik stijgt naar 26 graden in het binnenland en 23 graden aan de kust. In het uiterste zuiden van het land wordt 30 graden gehaald.

"We krijgen eerst over het noorden nog wat regen of buien, elders is het dan al droog, met opklaringen. In de loop van de dag breekt het wolkendek overal open en wordt het droog, met brede opklaringen."