Einde van de zomer? Bram Verbruggen ziet temperatuur kelderen

door: STS
Bram Verbruggen
Afbeelding bron: Photonews

VRT-weerman Bram Verbruggen ziet minder fraai weer opduiken. "Ik vrees dat de zomer ons aan het ontglippen is", zegt hij.

Vrijdag werd het zwaarbewolkt en trokken er buien over het land. "Vanaf het zuiden gaat het geleidelijk droger worden, maar het wordt lang wachten. Pas vanavond krijgen we opnieuw droger weer, met een paar opklaringen", zei Bram Verbruggen op Radio2.

Het werd 20 graden aan de kust en in het binnenland, en 23 graden in de Kempen. Vannacht koelt het af tot 14 graden. Zaterdag krijgen we nog een mooie zomerdag, met temperaturen van 26 graden aan zee, 27 graden in het binnenland en 28 graden in de Kempen.

"We starten op heel veel plaatsen wel met ochtendgrijs; nevel, mist en lage wolken. Het kan even duren voor dat wordt opgeruimd, maar in de loop van de voormiddag gaat de zon er door komen. 's Avonds verwachten we opnieuw buien, die fel kunnen zijn, met onweer en felle rukwinden."

Laatste zomerdag?

Zaterdag zou wel eens de laatste zomerse dag van het jaar kunnen zijn. "Volgende week gaan de temperaturen naar beneden, we gaan elke dag wel één of twee graden verliezen. Met op woensdag bijvoorbeeld nog maar 15 graden."