Bram Verbruggen ziet het bergaf gaan: "Echt niet om over naar huis te schrijven"

door: STS
Bram Verbruggen
Afbeelding bron: Photonews

Vorig weekend haalden we nog temperaturen tot 28 graden, maar intussen is het al heel wat frisser. En die trend zet zich nog verder.

"Dinsdag krijgen we meer en meer wolken, en dat zijn dan ook nog eens de voorbodes van regen. In de loop van de namiddag en vanavond verwachten we regen vanaf het westen. De wind gaat nog wat harder waaien. Vrij krachtig in het binnenland, en aan zee zelfs krachtig, met windstoten tot 60 km/u", zei Bram Verbruggen op Radio2.

Het werd 17 à 18 graden. "Het is frisjes. Normaal gezien zouden we 20 of 21 graden mogen verwachten op een dag als vandaag." De komende nacht wordt het 11 graden in het binnenland en 12 graden aan zee. "Bij momenten kan er veel regen vallen, 15 tot 20 liter water per vierkante meter."

Weer voor woensdag

Woensdag wordt het nog wat frisser dan dinsdag, het wordt dan slechts 15 graden. "Eerst wordt het droog en zonnig, later krijgen we wat stapelwolken. Die kunnen lokaal gaan uitgroeien tot een paar buien. De meeste buien en ook de meest intense buien zijn voor de streek die grenst aan Nederland, en ook het noordwesten van het land."

Daarna zet de dalende lijn in de temperatuur zich verder. "We blijven in het wisselvallige weer zitten, met buien. Het wordt nog wat frisser: 14 graden maar. Dus echt niet om over naar huis te schrijven."