Politie grijpt streng in tegen wegpiraat: Deze gevaarlijke toeren haalde hij uit

door: STS
Politiecontrole
Afbeelding bron: Photonews

De politie heeft moeten ingrijpen tegen een bestuurder die voor gevaarlijke situaties zorgde. "Hij bracht meermaals zichzelf en andere weggebruikers in gevaar."

De bestuurder trok met zijn rijgedrag de aandacht van patrouillerende agenten van politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo. Hij reed aan hoge snelheid over de Heppensesteenweg in Ham, en het kwam tot een achtervolging.

"Tijdens het achtervolgen stelden we vast dat de bestuurder zich schuldig maakte aan diverse gevaarlijke rijmanoeuvres. Zo reed hij herhaaldelijk over het fietspad en reed hij gevaarlijk dicht langs een fietser."

"In de dorpskern van Kwaadmechelen moest de bestuurder hevig remmen en snel terug invoegen om een frontale aanrijding met een tegenligger te vermijden. Daarnaast negeerde hij de doorlopende witte lijn bij het inhalen."

Wagen in beslag genomen

Op de Nikelaan kon de bestuurder tot stilstand gebracht worden en kwam de achtervolging ten einde. "Zijn voertuig werd onmiddellijk in beslag genomen. De man zal worden uitgenodigd voor een verhoor bij de burgemeester, die zal beslissen over de eventuele vrijgave van het voertuig."