Politie lacht er niet mee: Voertuigen in beslag genomen en GAS-boete volgt nog

door: STS
Takelen - takelwagen
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

De politie heeft bij verkeerscontroles drie voertuigen bestuurlijk in beslag genomen. De bestuurders zullen ook een GAS-boete krijgen.

De politie van Heusden-Zolder voerde afgelopen weekend verkeerscontroles uit. "Drie voertuigen werden bestuurlijk in beslag genomen op de Koolmijnlaan en het Sint-Willibrordusplein, voornamelijk wegens geluidsoverlast door hun uitlaten, maar ook wegens onveilig rijgedrag", klinkt het bij de politie.

"Naast de inbeslagname voor een periode van minstens vijftien dagen, kunnen de bestuurders zich ook aan een GAS-boete verwachten."

Keuring en verzekering van wagen

Het waren niet de enige inbreuken die werden vastgesteld. Een bestuurder die niet in orde was met de keuring en de verzekering van zijn voertuig zag zijn wagen eveneens in beslag genomen worden.

Een bestuurder die positief testte op alcohol zag zijn rijbewijs ingetrokken worden, evenals een bestuurder die positief testte op drugs.

Gsm achter stuur

22 bestuurders werden betrapt op het gebruik van hun gsm achter het stuur. Zeven van hen zagen hun rijbewijs onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken worden.