Betrapte bestuurder kruipt opnieuw dronken achter stuur, met zware gevolgen

door: STS
Politie - achtervolging
Afbeelding bron: Shutterstock/Paul Biryukov

Een bestuurder die betrapt werd op dronken rijden is daarna opnieuw achter het stuur gekropen. Hij veroorzaakte vervolgens heel wat schade, zowel aan zijn wagen als aan straatmeubilair.

De bestuurder, een dertiger uit Rotselaar, werd in 's nachts omstreeks 02.00 uur door de politie aan de kant gezet voor een controle. De man werd aan een ademtest onderworpen, en hij testte positief op alcohol.

De politie stelde een proces-verbaal op en trok het rijbewijs van de man onmiddellijk voor 15 dagen in. Maar daarmee was de kous nog niet af.

"De wagen werd geparkeerd langs de Tiensesteenweg, in het zicht van de bewakingscamera’s", zegt de politie. "Amper een uur later was op de camerabeelden in de dispatching te zien hoe de bestuurder plaatsnam achter het stuur van zijn auto en opnieuw vertrok richting Tienen."

Bestuurder neemt autosnelweg

"Een patrouille die achter de man aanging zag hem de Meerdaalboslaan oprijden om even verder de autosnelweg richting Brussel te nemen. Daar werden hoge snelheden gehaald."

"Even later trof de patrouille het voertuig en de chauffeur aan op de snelwegparking. De auto vertoonde schade aan twee banden, had heel wat blikschade en lekte vloeistof."

"Uit verder onderzoek bleek dat de bestuurder in een bocht voor de parking enkele verkeersborden op een zware betonnen blok had aangereden. De parketmagistraat besliste om de wagen van de dertiger te laten takelen naar onze stallingsplaats."

Proces-verbaal wegens weerspannigheid

"Voor de nieuwe feiten, waaronder het rijden spijts verval en het ongeval onder invloed van alcohol, werd een nieuw proces-verbaal opgesteld. Bovendien werd nog een pv voor weerspannigheid opgesteld omdat de man zich tijdens de vaststelling van de feiten op de snelwegparking hevig verzette."