Politie grijpt drastisch in tegen wegpiraat: "Bracht iedereen in gevaar, en vooral talrijke kleine kinderen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

De politie heeft drastisch moeten ingrijpen tegen een automobilist. Die maakte het bont achter het stuur, met gevaarlijk rijgedrag.

Een politiepatrouille merkte het voertuig op in Schaarbeek. "De bestuurder deed zijn voertuig moedwillig slippen en zijn banden gieren in de buurt van het drukbevolkte Apolloplein."

"Voor de politiemensen was het dus vanzelfsprekend dat hij niet op een eventueel obstakel kon anticiperen en dat hij zijn voertuig niet onder controle had. Hierdoor bracht hij de andere weggebruikers in gevaar, in het bijzonder talrijke kleine kinderen die op het plein met een bal aan het spelen waren, oudere mensen, voetgangers en buurtbewoners die er in de weer waren met hun bezigheden."

Processen-verbaal, takelkosten en stallingskosten

De politie besloot de bestuurder uit het verkeer te halen. Er werden voor verschillende overtredingen processen-verbaal opgesteld. Wegens het rijgedrag van de bestuurder werd overgegaan tot de bestuurlijke inbeslagname van het voertuig.

De man zal het vijf dagen zonder zijn wagen moeten stellen. Dan kan hij die terugkrijgen, na betaling van de takelkosten en de stallingskosten.

(Archieffoto)