Politie grijpt streng in tegen "asociaal" gedrag: "Zijn rijbewijs ingetrokken en zijn auto in beslag genomen"

door: STS
Politie - politiecontrole
Afbeelding bron: Photonews

De politie heeft een voertuig uit het verkeer gehaald omwille van gevaarlijk en asociaal rijgedrag. De bestuurder is zijn rijbewijs kwijt en zag zijn wagen in beslag genomen worden.

Ter hoogte van het Dusartplein in Hasselt trok afgelopen maandag in de vooravond een voertuig de aandacht van agenten van politiezone Limburg Regio Hoofdstad.

"We haalden een voertuig uit het verkeer wegens patsergedrag", klinkt het. "Er werden luide knallen van de uitlaat, luidruchtig optrekken, slippende banden en hoge snelheden vastgesteld."

"Door dit onaangepast rijgedrag was er niet enkel geluidsoverlast. Het patsergedrag veroorzaakte onveilige verkeerssituaties met acuut gevaar. Het rijbewijs van de bestuurder werd onmiddellijk ingetrokken en het voertuig werd in beslag genomen."

Burgemeester Steven Vandeput: "Geen plaats voor wegpiraten"

"Patsergedrag is niet alleen asociaal gedrag maar brengt ook andere weggebruikers in gevaar. Voor wegpiraten is in Hasselt geen plaats. Dankzij het kordaat optreden van onze ploegen werd de wagen dan ook snel uit het verkeer gehaald", aldus burgemeester Steven Vandeput.