Politie pakt stoere auto af: "Zeer gevaarlijk en onverantwoord rijgedrag"

door: STS
Mustang
Afbeelding bron: PZ Heusden-Zolder

Een bestuurder heeft zijn stoere wagen in beslag genomen zien worden door de politie. Hij krijgt ook een fikse boete.

In de politiezone Heusden-Zolder werd op zondag 9 juni verkeerstoezicht verricht naar aanleiding van de verkiezingen. "Omstreeks 11.00 uur merkte de verkeersdienst een Ford Mustang op die met een overdreven snelheid vertrok op de Guido Gezellelaan. Hierbij bracht hij voetgangers in gevaar."

"Het voertuig werd achterna gereden en er werden snelheden tot 130 km/u gehaald waar slechts 50 km/u is toegelaten, alsook werden er geen richtingsaanwijzers gebruikt."

Geen rijbewijs

"Bij het ontsteken van de blauwe lichten stopte de bestuurder onmiddellijk. De boorddocumenten waren in orde, enkel kon de bestuurder geen rijbewijs voorleggen. Gezien het zeer gevaarlijke en onverantwoorde rijgedrag werd de auto bestuurlijk in beslag genomen. De bestuurder mag zich aan een fikse boete verwachten."

80 km/u te hard

Ook in Beringen en Tessenderlo raakten vorige week vijf bestuurders hun rijbewijs kwijt wegens onverantwoord rijgedrag. "Eén van deze bestuurders werd betrapt op een snelheid van 150 km/uur op een locatie waar slechts 70 km/uur is toegestaan."

"Drie andere bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren vanwege het gebruik van een smartphone achter het stuur. Twee chauffeurs reden onder invloed van alcohol of drugs en werden eveneens van de openbare weg verbannen."