Schokkend: De reden waarom dronken doodrijder van heel gezin kon blijven rijden

door: STS
Dronken rijden
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

De dronken bestuurder die een heel gezin de dood injoeg toen hij aan hoge snelheid achterop hun wagen knalde, kon blijven rijden door een blunder van het gerecht, enkele jaren geleden.

Een jonge vader en moeder en hun dochtertje van acht jaar kwamen allen om het leven bij het ongeval, dat zich zaterdagnacht voordeed op de E403, ter hoogte van Ruddervoorde.

De bestuurder van het aanrijdende voertuig liep al vele veroordelingen op voor verkeersinbreuken, waaronder dronken rijden. Zo werd in 2021 zijn rijbewijs ingetrokken.

Rijexamens niet opnieuw moeten afleggen

De man kreeg daarnaast drie maanden rijverbod opgelegd. Hij moest ook zijn theoretisch rijexamen en zijn praktisch rijexamen opnieuw afleggen, alsook een medische test en een psychische test. Maar dat vonnis werd nooit aan hem betekend, wat betekent dat hij het nooit officieel ontvangen heeft. Hij kon zo ongestoord blijven rondrijden.

"Wij voelen ons bijzonder gegeneerd. We dringen aan op een correcte toepassing van de regels en we zien dat hier een aantal dingen niet correct zijn verlopen", vertelde Tom Janssens van het parket van West-Vlaanderen aan VTM.

Waar is de fout gebeurd?

"We zoeken nu uit waar de fout gebeurd is. Is dat bij ons, bij het parket, gebeurd? Bij de dienst strafuitvoeringen? Of is het bij de politie gebeurd? - Dat we niet alert genoeg gereageerd hebben en gezorgd hebben dat men aan zijn deur is geweest en gezegd heeft: 'Kijk, u moet uw rijbewijs indienen.'"

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp