Vreselijk ongeval eist zware tol: Twee tieners dood na crash met wagen

door: STS
ziekenwagen
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Een verkeersongeval in West-Vlaanderen heeft een zware tol geëist. Twee tieners zijn om het leven gekomen.

Het ongeval deed zich woensdagavond voor in Wingene. In de Vagevuurstraat raakte rond 22.30 uur een wagen met drie inzittenden van de baan. Het voertuig belandde tegen een boom.

Voor twee jongemannen van 19 jaar, afkomstig uit Brugge en Blankenberge, kwam alle hulp te laat. "De bestuurder is overleden. Een van de inzittenden is uit de wagen geslingerd en daarbij is hij ook overleden", vertelde de politie aan de openbare omroep.

Derde inzittende op de vlucht

Een getuige vertelde aan de politie dat hij een derde inzittende van de wagen had zien weglopen. Er werd met een speurhond en met drones naar hem gezocht, maar tevergeefs.

Tot de politie zijn identiteit te weten kwam, waarna ze hem thuis in Beernem konden aantreffen, zwaargewond. Het is niet duidelijk waarom hij na het ongeval de benen nam, dat wordt nog onderzocht.

Ook de precieze omstandigheden rond het ongeval worden nog onderzocht. Mogelijk speelden de duisternis en de felle regen en overdreven snelheid een rol. Er zouden geen andere voertuigen bij betrokken geweest zijn.

(Archieffoto)