Hans Vanaken spreekt klare taal over scoren voor Club Brugge in de Champions League

door: BVDO
Hans Vanaken
Afbeelding bron: Photonews

Club Brugge opent woensdagavond de League Phase van de Champions League. Borussia Dortmund komt daarvoor langs in het Jan Breydelstadion.

De Champions League zit dit jaar in een nieuw kleedje. Club Brugge mag direct deelnemen aan de League Phase en is zo meteen zeker van acht wedstrijden, daar waar het er vroeger zes waren.

De honger om eraan te beginnen is ook bij Hans Vanaken heel erg groot. “Dit is de beste competitie ter wereld. Als je dan mag openen tegen een finalist van vorig jaar, dan is dat een mooie uitdaging”, vertelt hij op een persconferentie.

De kapitein van blauwzwart is ervan overtuigd dat zijn ploeg nog beter kan presteren dan in de competitie. Het zijn andere wedstrijden met een andere intensiteit. De beleving is anders. Het zijn matchen waarin je boven jezelf kan uitstijgen.”

Vanaken houdt wel van dergelijke uitdagingen en kan zijn tiende doelpunt op het kampioenenbal scoren. “Dat is mooi, maar het blijven maar statistieken. Titels en collectieve prijzen zijn veel belangrijker.”