Daarom kijk je best je kassaticket meteen na: "Zes flessen Spa die ik niet gekocht had"

door: STS

Je kijkt best je kassaticket meteen na in de winkel. Dat kan heel wat gedoe voorkomen. Dat ondervond ook een luisteraar van het Radio2-programma 'WinWin'.

"Ik heb de gewoonte om mijn kassaticket na te kijken voor ik de winkel verlaat. Want af en toe kan er wel eens een foutje insluipen, en gewoonlijk in je nadeel", begon de vrouw haar verhaal.

"Die dag was ik bijzonder gehaast en ik racete de winkel uit. Thuis laadde ik alles uit en toen bekeek ik mijn kassaticket. Wat zie ik vervolgens? Er staan zes flessen van anderhalve liter Spa Reine op mijn kassaticket. Maar die had ik niet gekocht."

"Het ging om een bedrag van 5,55 euro, dus ik besloot om niet onmiddellijk terug te rijden. Ik ga toch om de drie dagen naar de Delhaize, en ik zou het de volgende keer wel aankaarten."

"Dus ik deed enkele dagen later mijn verhaal aan een kassierster, maar die zei dat ik de helpdesk moest bellen. Daar zouden ze dan via camerabeelden controleren of ik die flessen wel of niet had gekocht."

Geld teruggekregen van Delhaize

"Op mijn kassaticket stond de dag en het uur, maar niet welke kassa. Dus moesten ze de beelden van elke kassa bekijken. Ze waren heel vriendelijk, dat was geen enkel probleem."

"Ik heb na een paar dagen de bevestiging gekregen dat die zes flessen Spa niet op de band waren gepasseerd. En toen heb ik mijn geld teruggekregen, ze hebben dat overgeschreven. Ze waren heel toegeeflijk, ik kan er niets slechts van zeggen."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp