Belangrijk moment voor supermarkten en klanten: Worden deze producten binnenkort goedkoper?

door: STS
Supermarkt - Delhaize - kassa
Afbeelding bron: Photonews

Binnenkort gaan de supermarkten weer met de leveranciers onderhandelen over de prijzen van de producten die ze leveren. Dat heeft een rechtstreeks gevolg voor de prijs van onze winkelkar.

Bij Delhaize zeggen ze er alles aan te zullen doen om de prijs van bepaalde producten te kunnen doen dalen. "De prijzen van verschillende grondstoffen zijn gezakt, dus dan moeten ook leveranciers hun prijzen doen zakken", vertelde CEO Xavier Piesvaux aan Het Laatste Nieuws.

Zo zouden pasta en producten met graan, maïs, aardappelen en palmolie mogelijk goedkoper kunnen worden, want de grondstoffen zijn goedkoper geworden.

"Mogelijks worden ook producten met die ingrediënten goedkoper, al steek ik daar mijn hand nog niet voor in het vuur. Het kan ook zijn dat chips van ons huismerk goedkoper worden, maar dat die van het nationale merk gelijk blijven", aldus Piesvaux.

Lege rekken op komst?

De onderhandelingen tussen supermarkten en leveranciers hebben soms een vervelend neveneffect: wanneer er geen akkoord bereikt kan worden, kan het gebeuren dat sommige producten een tijdlang uit de rekken verdwijnen bij bepaalde supermarkten. Dit is de jongste jaren al meermaals gebeurd.