Vrouw haalt fel uit naar ALDI: "Walgelijk! Ze moesten het verbieden!"

door: STS
ALDI
Afbeelding bron: Photonews

Supermarktketen ALDI krijgt kritiek omwille van een actie. Die zou pesterijen uitlokken op scholen. Bij een leerkracht en een directrice klinkt een heel ander verhaal.

Bij ALDI loopt opnieuw een spaaractie, waarbij je dertig nieuwe emoji kan verzamelen. De kleine figuurtjes beelden allerlei jobs uit. Nog tot zaterdag 5 oktober ontvang je een emoji per aankoopschijf van 15 euro.

Maar een volger van ALDI op Facebook vindt de actie maar niets. "Ongelooflijk dat jullie zo'n acties durven houden! Beseffen jullie zelf dat dit op onze scholen zorgt voor pesterijen en het uitsluiten van kinderen?!", schrijft de vrouw.

"Neen, natuurlijk niet, want de ouders moeten wel mee met jullie actie, anders hoort het kind er niet bij op de speelplaats, al vanaf de allereerste schooldag!"

"Proficiat aan de uitvinder van deze actie, die vanaf zijn of haar bureau de marktwaarde van ALDI plots ziet stijgen, helemaal niet denkend aan welke gevolgen dit heeft bij de kinderen van de ouders die niet kunnen of niet willen meedoen aan zo'n omkooppraktijken."

"Mooi voorbeeld geven jullie aan alle kinderen: 'Als je geld hebt of als je een meeloper bent hoor je erbij in deze maatschappij.' Walgelijk! Ze moesten het verbieden!"

Leerkracht en directrice wel enthousiast

De klantendienst van ALDI heeft nog niet gereageerd op de klacht. Uit getuigenissen op de website van de discounter blijkt wel dat leerkrachten en opvoedkundigen de emoji gebruiken in hun lessen en activiteiten.

"Ik betrek ze in mijn lessen Nederlands voor anderstaligen. Voor de leerlingen is het ook een leuke beloning", zegt een leerkracht.

"We gebruiken de emoji op een educatieve manier op de speelplaats", getuigt een directrice. "Ze helpen de taalontwikkeling bij de leerlingen van de kleuterschool en de eerste jaren van de lagere school."

Volg Redactie24 nu op Instagram