Aantal bekende producten nu niet verkrijgbaar bij ALDI, Lidl en Colruyt: Wat is er aan de hand?

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

In heel wat supermarkten, zoals ALDI, Lidl en Colruyt, zijn sommige producten niet te vinden. Het gaat nochtans om bekende merken, de 'A-merken' zoals ze genoemd worden.

De supermarkten zetten steeds meer in op de goedkopere huismerken, die ook geliefd zijn bij veel klanten. De grote merken verdwijnen daardoor soms tijdelijk uit het aanbod.

VTM trok met retailexpert Pierre-Alexandre Billiet naar een winkel van Colruyt. "Als je hier naar topproducten kijkt, zoals de klassieke Twix bijvoorbeeld, dan zie je wel de Twix met witte chocolade, maar de klassieke Twix vind je nu niet meer terug", stelde hij vast.

"Net zoals de klassieke Mars, die vind je momenteel niet in de winkelrekken, omdat de producenten ervan die laagsteprijsgarantie aan Colruyt niet kunnen geven."

Dit is nu niet verkrijgbaar bij ALDI en Lidl

Ook bij concurrenten zoals ALDI en Lidl is het soms vruchteloos zoeken naar bepaalde producten. "We merkten bij het samenstellen van onze winkelkar dat er bij ALDI geen gemalen koffie van Douwe Egberts meer verkocht wordt", schrijft Het Laatste Nieuws. "Bij Lidl zal je minder vaak Jupiler in blik kunnen kopen."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp