Belangrijk om te onthouden voor in de supermarkt: "Dan heb je recht op die lagere prijs, altijd"

door: STS
Kassa - supermarkt
Afbeelding bron: Shutterstock.com / Halfpoint

Het kan gebeuren dat je in een supermarkt een product ziet liggen aan een bepaalde prijs, maar dat aan de kassa een andere prijs gehanteerd wordt. Welke prijs is dan de juiste?

"Je moet als consument altijd de laagst aangegeven prijs krijgen", verduidelijkte Lien Meurisse van de Federale Overheidsdienst Economie in het Radio2-programma 'WinWin'.

"Dat gaat dan over de prijs aan de kassa, aan het winkelrek, of in de promofolder. Tenzij het om een hele duidelijke vergissing gaat. Dan is dat natuurlijk niet van toepassing."

"Dus als je bij het winkelrek een product aan 15 euro geprijsd ziet staan en je ziet aan de kassa 18 euro verschijnen, dan zou het bijvoorbeeld kunnen dat de prijs aan het winkelrek nog niet werd aangepast aan de nieuwe prijs, maar heb je toch recht op die lagere prijs, altijd."

"Het mag natuurlijk geen duidelijke vergissing zijn. Als je bijvoorbeeld een pc ziet voor 49 euro en het had 499 euro moeten zijn, dan is dat echt een heel duidelijke vergissing. In dat geval geldt het niet."

Economische Inspectie

"Als je het probleem meermaals vaststelt, of de winkelier de prijs niet wil aanpassen nadat je hem hebt aangesproken, dan raden we aan om een melding in te dienen bij de Economische Inspectie. Wij kunnen dan beslissen om een onderzoek te openen en dan eventueel het nodige te doen, zodat de winkelier wel de regels gaat volgen."

Volg Redactie24 nu op Instagram