Supermarkten zien enorme stijging in verkoop: Dit product nu zeer populair bij klanten

door: STS
Supermarkt - Delhaize
Afbeelding bron: Photonews

De supermarkten stellen een grote stijging vast wat betreft de verkoop van alcoholvrije bieren. Daar is steeds meer vraag naar bij de klanten.

"Vandaag de dag zien we een stijging van 40 procent ten opzichte van vorig jaar, wat enorm is", zei Roel Dekelver, de woordvoerder van Delhaize, op VRT 1.

"Om het in absolute termen uit te drukken: meer dan zes miljoen alcoholvrije bieren zijn dit jaar verkocht, wat ook uiteraard een groot volume is."

"Er zijn twee redenen voor. Enerzijds de klant, die meer en meer alcoholvrije bieren vraagt, ofwel uit gezondheidsoverwegingen, ofwel om minder alcohol te drinken."

"En ten tweede zijn er de aanbieders zelf; er is meer aanbod. Het aanbod is ook van hogere kwaliteit, met een betere smaakbeleving, en er zijn ook meer soorten in het assortiment."

Goed voor gezondheid

Katleen Peleman, directeur van het Vlaams Expertisecentrum Alcohol en andere Drugs, juicht de ontwikkeling toe. "Als je een glas alcohol vervangt door iets niet-alcoholisch, dan is dat goed voor je gezondheid, goed voor de veiligheid in het verkeer, goed voor je mentale gezondheid."

"Een kanttekening die wij maken is de manier waarop de industrie die producten in de markt zet. We willen zeker niet dat men alcoholvrij bier gaat promoten richting jongeren. Want dat zou de opstap naar het echte bier wel kunnen vergemakkelijken."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp