Straks geldautomaten op deze handige plaatsen? "Stap in de goede richting"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Bij de regeringsonderhandelingen ligt er een voorstel op tafel om een grote verandering door te voeren in de supermarkten. Daar zouden bankautomaten in geplaatst kunnen worden.

"Het aantal geldautomaten is de laatste jaren drastisch gedaald, tot groot ongenoegen van vele Belgen", merkt consumentenorganisatie Testaankoop op.

Zowel Testaankoop als Financité en Okra hebben de verschillende partijvoorzitters aangeschreven die aan de onderhandelingstafel zitten om een nieuwe federale regering op de been te brengen.

"Sommige voorstellen die op tafel liggen zijn een stap in de goede richting - zoals het faciliteren van de plaatsing van bankautomaten in supermarkten, op voorwaarde dat de kosten hiervan worden gedragen door de banken en niet door de burgers", zegt Ortwin Huysmans, woordvoerder van Testaankoop.

"Toch moeten we verder durven gaan en de situatie als geheel bekijken. We roepen op tot een echt maatschappelijk debat, waarbij het middenveld en consumentenorganisaties betrokken zijn en niet alleen de banksector."