In deze supermarkten winkel je het goedkoopst: ALDI en Lidl niet eens in top drie

door: STS
Supermarkt - winkelkar
Afbeelding bron: Photonews

Een volle winkelkar kost handenvol geld, en dus is het goed om de prijzen die de verschillende supermarkten hanteren te vergelijken. Waar winkel je het goedkoopst?

Het Nieuwsblad deed de test en ging op 22 augustus boodschappen doen bij Lidl en ALDI, in of rond Deinze, en bij Jumbo Zedelgem. Bij de overige supermarkten, Colruyt, Carrefour, Delhaize en Albert Heijn, werd er online gekocht.

Telkens werden dezelfde producten gekocht. Bij Colruyt kwam er 68,12 euro op het kassaticket te staan. Daarmee scoort deze supermarktketen het best, want dit was het laagste bedrag.

Bij Albert Heijn moest er iets meer betaald worden: 69,75 euro. Op de derde plaats staat Jumbo, waar de rekening 70,91 euro bedroeg.

ALDI of Lidl goedkoper?

Daarna volgen ALDI (72,45 euro) en Lidl (72,61 euro), nek aan nek. Delhaize (73,38 euro) en Carrefour (73,58 euro) kwamen als duurste uit de test.

"We hielden bij geen enkele keten rekening met tijdelijke of persoonlijke promoties, om zo correct te kunnen vergelijken", benadrukt de krant. Bij Delhaize worden klantenkaarthouders bijvoorbeeld met korting beloond bij de aankoop van verse producten met Nutriscore A of B.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp