Home-invasion in holst van de nacht: "Ze stonden aan mijn bed en sloegen met een koevoet"

door: STS
inbraak diefstal
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Er heeft zich een brutale home-invasion voorgedaan in het holst van de nacht. Een bewoner werd met een koevoet op zijn hoofd geslagen.

De feiten speelden zich in de nacht van zondag op maandag af in Koersel, een deelgemeente van Beringen. Rond 01.30 uur verschaften onbekenden zich toegang tot een woning in de Trompetstraat.

In het huis waren een man en vier kinderen aanwezig, zijn echtgenote is momenteel op reis. De indringers stonden op zeker ogenblik in zijn slaapkamer. "Een van hen stond naast mijn bed en sloeg op mijn hoofd met een koevoet", vertelde slachtoffer Ismail aan Het Belang van Limburg.

"Ik lag te slapen en schoot wakker, als in een droom dacht ik. Lang kon ik niet nadenken, want ik kreeg weer een slag op mijn hoofd. Ik was verstijfd van de schrik. Hij bleef slaan op mijn hoofd, die laatste slagen voelde ik zelfs niet meer."

De man verzette zich en werd twee keer in de arm gestoken met een mes. Er volgde een schermutseling, die onderaan de trap eindigde. Toen de kinderen wakker schrokken sloegen de indringers op de vlucht, op het eerste gezicht zonder buit.

In shock

Het slachtoffer was gewond geraakt en moest voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht worden. Hij en zijn kinderen verkeren in shock door de gebeurtenissen. De politie is met een onderzoek gestart. De daders zijn vooralsnog spoorloos.