Pas op voor oplichting via WhatsApp: "Duizenden euro's kwijt en onze vakantie vergald"

door: STS
WhatsApp
Afbeelding bron: Pixabay

Oplichters hebben over heel Vlaanderen slachtoffers gemaakt via WhatsApp. De slachtoffers raakten allemaal een paar duizend euro kwijt.

Drie beklaagden staan nu terecht. Dinsdag moesten ze in Veurne voor de rechtbank verschijnen. Er waren ook twaalf slachtoffers aanwezig, maar in werkelijkheid zullen er wellicht nog meer benadeelden zijn.

De oplichters gaven zich op WhatsApp uit als iemand anders, zoals iemands dochter. Die zat zogezegd in dringende geldnood. Een koppel uit Eeklo kreeg zo'n bericht en trapte helaas in de val.

"Wij waren op reis met onze camper in het buitenland toen we om 06.15 uur een berichtje kregen, van 'onze dochter'", citeert Het Nieuwsblad hen. In het bericht stond: 'Mamaatje, mijn gsm is geblokkeerd en ik moet dringend een factuur betalen. Kan je helpen, ik heb anders problemen?'

"Heel onze vakantie vergald"

Het koppel ging hierop in en schreef 2.450 euro euro over. Toen ze later hun dochter contacteerden om te vragen of alles gelukt was, bleek die van niets te weten. Het koppel besloot om hun vakantie te beëindigen en naar de politie te stappen. "Heel onze vakantie was vergald. Dit doet echt hartzeer."

Er wordt door het openbaar ministerie vier jaar gevangenisstraf gevraagd voor elk van de drie beklaagden. Op 1 oktober wordt er een vonnis uitgesproken in deze zaak.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp