Zo vermijd je schimmels, bacteriën en vieze geuren in je vaatwasser

door: MRO
vaatwasser
Afbeelding bron: pexels

Heel veel mensen maken dagelijks gebruik van een vaatwasser. Het maakt het leven een beetje aangenamer, maar let wel op om schimmels, bacteriën en vieze geurtjes te vermijden in je vaatwasmachine.

Om de levensduur van je vaatwasser te verlengen is het belangrijk om het apparaat regelmatig te reinigen. Maar er zijn nog meer redenen, want vuilophoping door voedselresten kan leiden tot onaangename geuren en verminderde prestaties.

Daarnaast bestaat ook het risico op schimmels en bacteriën. Vochtige omgevingen zijn er immers een broedplaats voor en dat kan uiteindelijk zelfs leiden tot gezondheidsproblemen. Om maar aan te geven hoe belangrijk het is je vaatwasser regelmatig te reinigen.

Hoe reinig je de vaatwasser?

Verwijder en spoel de filters regelmatig af onder de kraan om voedselresten en vet te verwijderen. Controleer de sproeiarmen. Verstopte sproeiarmen kunnen de waterdruk en bijgevolg ook de reinigingskracht verminderen.

Controleer de deurrubbers. Vuil kan zich ophopen op de randen en tegen het deurrubber. Maak het schoon om een goede afdichting te behouden. Er zijn speciale vaatwasmachinereingers op de markt. Deze kunnen helpen om vet en kalkaanslag te verwijderen.

Tags vaatwasser