Kleuter sterft in snikhete wagen: Moeder zit uitgeteld achter stuur, stomdronken

door: STS
Slachtoffer
Afbeelding bron: Gofundme.com/f/in-loving-memory-of-ily-elizabeth-ruiz

Een kleuter is om het leven gekomen in een snikhete wagen. Haar dronken moeder zat haar roes uit te slapen achter het stuur.

De 3-jarige Ily werd bewusteloos aangetroffen door een familielid. Het meisje bevond zich op de achterbank van een afgesloten wagen in Anaheim, in de Amerikaanse staat Californië. Het was er op dat moment zeer warm, de buitentemperatuur bedroeg 40 graden Celsius.

Het familielid kon de kleine Ily uit de wagen bevrijden. Achter het stuur zat haar 41-jarige moeder, die eveneens buiten bewustzijn was. De hulpdiensten brachten haar dochtertje naar het ziekenhuis, waar het kind doodverklaard werd.

Flessen drank

In het voertuig werden meerdere flessen alcohol aangetroffen, meldt Metro. De moeder, die met een depressie kampt, werd na een bezoek aan het ziekenhuis meteen gearresteerd en opgesloten, op verdenking van kinderverwaarlozing en onvrijwillige doodslag.

"Ily was zo'n mooie en onschuldige ziel met een zeer liefdevolle en sprankelende persoonlijkheid", schrijft een familielid op een GoFundMe-pagina, opgericht om de begrafeniskosten te kunnen betalen.

"Het is nog steeds moeilijk om de gedachte te verwerken dat ze niet langer bij ons is. Ze is op tragische wijze weggenomen uit onze familie, op zo'n onbegrijpelijke manier."

"Mijn prinses"

"Ze was mijn prinses", vertelde de ontredderde vader van het slachtoffer aan NBC. "Ik ben gekwetst, ik ben gebroken, ik ben er kapot van. Ik ben boos, heel boos."