VTM

Nathalie Meskens moet voor politierechter verschijnen: Ze wil dringend iets duidelijk maken

door: LHX
Nathalie Meskens in 'De Slimste Mens Ter Wereld'
Afbeelding bron: Play4

Vorige week stond overal te lezen dat Nathalie Meskens voor de politierechter moet verschijnen voor gsm-gebruik achter het stuur. In 'De tafel van Gert' verduidelijkt ze wat er aan de hand is.

In maart betrapte de politie Nathalie Meskens met haar gsm in haar hand in haar auto. Daarvoor moet ze binnenkort voor de politierechter verschijnen. Ze zal minstens een geldboete van 240 euro krijgen, met mogelijks nog een extra straf omdat ze haar rijbewijs niet op zak had.

In 'De tafel van Gert' vertelt ze dat ze erg schrok toen ze de berichtgeving las. "Het is helaas waar, maar het is niet leuk dat dat dan in alle kranten staat", zegt ze.

Er is wel iets dat ze wil verduidelijken. "Ik zat niet te sms'en of dat soort dingen. Ik gebruik Waze op mijn gsm. Ik had net een bluetooth-gesprek gehad en swipete terug naar Waze. En op dat moment reed de politie naast mij."

"Het mag natuurlijk niet, dus ik vind het goed dat het zo streng wordt aangepakt", benadrukt ze. "Ik moest direct aan de kant en kreeg onmiddellijk rijverbod." Twee weken lang mocht ze niet autorijden, wat ontzettend vervelend is met twee jonge kinderen. "Maar ik zal elke straf aanvaarden, zoals een goede burger dat hoort te doen."