Vreselijk: Artsen amputeren beide armen en benen van vrouw na slecht bereide maaltijd

door: STS
Slachtoffer
Afbeelding bron: Gofundme.com/f/help-with-lauras-unexpected-turn

Een vrouw heeft haar hele leven veranderd zien worden nadat ze een slecht bereide maaltijd at. Ze raakte haar armen en haar benen kwijt.

De 40-jarige Laura, uit San Jose, in de Amerikaanse staat Californië, had op een plaatselijke markt vis gekocht. Het ging om een tilapia. Ze bereidde de vis en at deze op, maar dit kostte haar bijna haar leven.

Ze had de vis niet lang genoeg gekookt, waarna haar vingers en voeten zwart werden. Ze had sepsis opgelopen, een hevige ontstekingsreactie van het hele lichaam op een bloedinfectie door een bacterie.

Kunstmatig coma

De vrouw vocht maandenlang in het ziekenhuis voor haar leven, waar ze aan de beademing lag en in een kunstmatig coma werd gebracht.

Uiteindelijk zagen de artsen zich genoodzaakt om beide armen en beide benen van de vrouw te amputeren om haar leven te redden.

Gevaarlijke bacterie

De artsen denken dat de ontsteking wellicht werd veroorzaakt door de bacterie vibrio vulnificus. "Je kunt besmet raken met deze bacterie door iets te eten dat ermee besmet is, of een snee of tatoeage bloot te stellen aan water waarin deze bacterie leeft", citeert The Mirror Natasha Spottiswoode, een specialiste wat betreft infectieziektes.

"Mensen moeten verstandige voorzorgsmaatregelen nemen, zoals vermijden van een snee onder te dompelen in water tot de wonde goed genezen is. Als je een verzwakt immuunsysteem hebt, moet je deze risicovolle zaken en voedingsmiddelen vermijden."