Slachtoffer dat been verliest na vluchtmisdrijf komt met straffe getuigenis

door: BVDO
ziekenwagen
Afbeelding bron: pexels

Een 32-jarige man raakte zwaargewond bij een aanrijding in Gent. Een deel van zijn been moest geamputeerd worden.

Het ongeval gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag. Sander werd op zijn motor aangereden door een bestelwagen. De chauffeur van dat voertuig nam de vlucht, maar kon later opgepakt worden.

“Toen ik op het asfalt lag, was ik vooral blij dat ik nog leefde”, reageert Sander bij Het Nieuwsblad. “De klap was zwaar. Ik had dood kunnen zijn, dat besef ik. Mijn helm is volledig kapot, die heeft gelukkig zijn werk gedaan.”

Het linkerbeen van Sander werd verbrijzeld en moest geamputeerd worden. “De hulpdiensten zijn een uur met mij bezig geweest. Ik draaide vaak weg en ze probeerden mij wakker te houden. Eenmaal in het ziekenhuis moesten ze de moeilijke beslissing nemen. Tot aan mijn knie hebben ze mijn been moeten amputeren.”

De man blijft er opvallend kalm onder, want ondanks de amputatie van zijn been houdt hij enkel wat schaafwonden over aan het ongeval.

“Ik moet denk ik nog tien dagen in het ziekenhuis blijven en dan kijken we voor een prothese. Ik heb wel al wat meegemaakt in mijn leven, dus ik ben positief ingesteld. Mijn leven is in 1 klap volledig veranderd, maar ik ben oprecht blij dat ik nog leef”, besluit hij.

Volg Redactie24 nu op Instagram