Politie neemt rijbewijs van 85-jarige man af in opdracht van parket

door: BVDO
Politiecontrole
Afbeelding bron: Photonews (archieffoto)

Een bestuurder op leeftijd veroorzaakte in Leuven een ongeval. Hij moet nu een medisch onderzoek ondergaan om te zien of hij nog een wagen mag besturen.

Een 85-jarige bestuurder moest donderdagnamiddag omstreeks 16 uur zijn rijbewijs voor 15 dagen inleveren, nadat hij op de Erasme Ruelensvest in Leuven ter hoogte van de Geldenaaksebaan een fietser had aangereden.

De tachtiger wilde van op de ring rechtsaf slaan net op het ogenblik dat de fietser op het fietspad de Geldenaaksebaan wilde kruisen. De 59-jarige fietser ging met een klap tegen de grond en hield aan het voorval verschillende schaafwonden, blauwe plekken en een pijnlijke heup over.

De man werd met een ziekenwagen overgebracht naar het Heilig Hartziekenhuis. Omdat er twijfels waren over de rijgeschiktheid van de tachtiger die duidelijk slecht te been was, werd zijn rijbewijs ingetrokken in opdracht van het parket.

De man moet eerstdaags een medisch onderzoek ondergaan om te bepalen of hij al dan niet nog achter het stuur van een auto mag plaats nemen.