Vreselijk: Man die door topchef Nick Bril van The Jane werd overreden is beide benen kwijt

door: STS
Nick Bril
Afbeelding bron: Photonews

De hulpkok die bij Nick Bril van The Jane werkte zal nooit meer de oude worden nadat hij door de sterrenchef overreden werd. De man kan eindelijk weer spreken, maar is zijn beide benen kwijt.

De 37-jarige Brit Joe Claridge werd op 8 januari 's ochtends vroeg na een nieuwjaarsfeest overreden op de parking van sterrenrestaurant The Jane. De man lag achter de Range Rover van chef-kok Nick Bril op de grond, en Bril had dit niet opgemerkt.

Het slachtoffer raakte levensgevaarlijk gewond en lag tot eind februari in een kunstmatige coma in het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen. Nu, vier maanden na het ongeval, kan de man opnieuw spreken.

"Volgens onze bronnen zegt hij een fantastische tijd te hebben beleefd bij The Jane, en er op korte tijd veel bijgeleerd te hebben", meldt ATV. "Maar de gevolgen van het ongeval blijven dramatisch. Joe heeft zijn beide benen verloren en is nog steeds aan zijn ziekbed gekluisterd."

Dronken

"De omstandigheden van het ongeval blijven ook nog altijd niet helemaal opgehelderd. Nick Bril reed met zijn terreinwagen nietsvermoedend over Claridge. Die lag achter de auto van Bril, maar dat had die niet opgemerkt."

"Volgens een jogger die passeerde belde Bril niet meteen de hulpdiensten en deed hij alsof Claridge teveel gedronken had. Dat zou hij aanvankelijk ook zo aan de hulpdiensten verklaren. De rechtszaak, die allicht dit najaar zal volgen, moet meer duidelijkheid brengen."

Wat wel vaststaat, is dat Bril na het ongeval een positieve ademtest aflegde. Hij had 1,67 promille alcohol in het bloed.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp