VTM

VTM pakt uit met gloednieuwe quiz: Iconische quizmaster maakt zijn comeback

door: LHX
The Floor
Afbeelding bron: VTM

Vanaf 5 oktober kan je op VTM elke zaterdag kijken naar een bijzondere nieuwe quiz. Die wordt gepresenteerd door niemand minder dan Bruno Wyndaele.

'The Floor' is een razend populair format in de hele wereld. Het concept? Een reusachtige spelvloer, opgedeeld in 100 vakken, en slechts één persoon die de hele vloer kan veroveren en zo 40.000 euro wint.

De spelregels zijn simpel: kandidaten staan elk op een eigen vak met een specifiek onderwerp op de gigantische spelvloer. Wie aan de beurt is, kan een naburige speler uitdagen voor een allesbeslissend quizduel. De winnaar verovert het vak, de verliezer moet het spel verlaten. 

Het is Vlaanderens grootste quizmaster, Bruno Wyndaele, die voor het programma zijn comeback maakt op het kleine scherm. "Dat 'The Floor' geen gewone quiz is, viel me meteen op", zegt hij. "Het is een verslavende formule, waarbij je blijft zitten om te zien wie er nu weer wint."

"Het interessante? Een deelnemer kan na een gewonnen duel meteen opnieuw worden uitgedaagd, wat betekent dat je nooit rustig achterover kan leunen. Elk duel is een nagelbijter, een finale waard, waarbij de ene kandidaat na de andere wordt weggespeeld, totdat de laatste overblijft op het bord." 

'The Floor' is een format van Talpa Studios, het Nederlandse productiehuis van John De Mol. In 2023 werd het in Nederland gelanceerd, en algauw groeide het uit tot een wereldwijd succes. Het is al verkocht aan 15 landen.