Verzorgers ZOO Planckendael in tranen: "Dit is een zeer emotioneel afscheid"

door: STS
Planckendael
Afbeelding bron: Photonews

Er is triest nieuws uit ZOO Planckendael. Daar hebben de verzorgers afscheid moeten nemen van een van hun geliefde dieren.

Het gaat om giraf Barbie, die met haar 24 lentes een hoge leeftijd bereikt had voor een dier van haar soort. In het wild worden kordofangiraffen gemiddeld 20 jaar.

De hoogbejaarde Barbie kampte de jongste tijd met ouderdomsproblemen. De dierenartsen en verzorgers zagen zich genoodzaakt om haar te laten inslapen.

"De cirkel van het leven is rond op de savanne in ZOO Planckendael. We hebben in de giraffenkudde nog maar net nieuw, jong leven verwelkomd en nu nemen we afscheid van het oudste dier, giraf Barbie", klinkt het bij het dierenpark.

"Haar welzijn werd al maanden nauw opgevolgd, maar Barbie was aan het einde van haar Latijn. Door haar hoge leeftijd kon ze nog moeilijk stappen, liggen of eten zonder pijnstilling."

Zorgzaam en volgzaam

"Dit is een zeer emotioneel afscheid", zegt verzorger Anneleen. "Barbie was een heel slimme giraf. Ze straalde rust uit. Barbie had de meeste ervaring en kende het grootst aantal orders bij de trainingen. Haar groot moederinstinct maakte haar tot een belangrijk voorbeeld in de kudde. Ze was een zorgzaam en volgzaam dier en zal hard gemist worden."