Tragisch: Tiener sterft bij elektrocutie aan spoorlijn

door: STS
Spoorweg - trein - treinspoor
Afbeelding bron: Photonews

Een tienermeisje is om het leven gekomen nadat ze op een spoorlijn viel die onder stroom stond. Onderzoek heeft nu uitgewezen dat haar cognitieve functies verminderd waren door het roken van cannabis.

Het tragische incident deed zich in april 2023 voor. De 15-jarige Amy Hursey stierf onmiddellijk nadat ze van het perron viel in het treinstation van Basinkstoke (VK). Ze belandde op de sporen en werd geëlektrocuteerd.

Een onderzoek naar de dood van de tiener heeft nu tot de conclusie geleid dat het meisje zichzelf niet van het leven beroofde. Camerabeelden tonen hoe ze op het perron stond te wachten voordat ze ter plekke "begon te marcheren" en vervolgens op de spoorlijn viel, schrijft The Mirror.

Slachtoffer had cannabis gerookt

De man die het onderzoek leidde zegt dat Amy zich niet opzettelijk haar eigen leven ontnam, maar dat de cannabis een grote invloed had op haar geestelijke toestand en bijdroeg aan haar dood.

Het was echter het contact met de sporen dat haar fataal werd. Als ze die niet had geraakt, was de kans groot dat ze er met lichte verwondingen vanaf was gekomen.