Hoe Van der Poel hem overtuigde: Philipsen onthult zijn keuze om contract te verlengen

door: JDH
van der poel philipsen
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel heeft zijn contract verlengd bij Alpecin-Deceuninck tot eind 2028 en ook Jasper Philipsen deed dat. De keuze van Philipsen om te verlengen kwam er ook deels door Van der Poel. 

 

Onder meer UAE Team Emirates, Red Bull-BORA-hansgrohe en Tudor Pro Cycling trokken aan de mouw van Jasper Philipsen, maar hij besloot toch om zijn contract bij Alpecin-Deceuninck te verlengen tot eind 2028.

"Ik ben blij met het voorstel dat gekomen is, en ik ben blij dat ik bij de ploeg kon blijven", zegt Philipsen bij Stamcafé Koers. Hij stelt ook dat Alpecin-Deceuninck altijd zijn eerste keuze is geweest. 

Onder meer goede vriend Tadej Pogacar probeerde Philipsen te overtuigen om terug te keren naar UAE. "Het zou leuk zijn om nog eens met hem in de ploeg te rijden, maar ik denk dat dit ook gewoon sportief de beste keuze was."

En sportief viel de keuze dus voor Alpecin-Deceuninck. Daar kan hij onder meer rekenen op Mathieu van der Poel, die de voorbije twee jaar de sprint voor hem aantrok in de Tour. En dat apprecieert Philipsen wel. 

"Hoe Mathieu dat kan en wil doen voor mij, is een enorm privilege. We verstaan elkaar goed, onze relatie buiten het fietsen is ook goed. Ik zou hem ook een vriend kunnen noemen."