Vader Patrick Philipsen niet te spreken over hoe zijn zoon Jasper behandeld wordt

door: BVDO
Jasper Philipsen
Afbeelding bron: Photonews

Het EK van zondag in Limburg moet het moment van Jasper Philipsen worden. Door die zege te pakken moet hij zichzelf nog meer op de kaart zitten.

Jasper Philipsen is één van de absolute topfavorieten om het EK te winnen, al moet de koers in zijn Limburg dan wel op een massasprint uitdraaien.

Toch is er wat twijfel, ook bij vader Patrick Philipsen. Zeker nadat de bondscoach besliste om ook sprinter Tim Merlier mee te nemen naar het EK.

“Wat gaan ze doen als het een sprint wordt? Tegen mekaar sprinten? Wie kampioen wil worden, moet de andere verslaan. Hopelijk wordt het niet het verhaal van die twee honden die vechten om een been”, vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

Patrick wil meer respect voor zijn zoon. Zeker ook nadat Jasper niet in de selectie voor de Olympische Spelen in Parijs zat. Volgens hem speelde het zwakke WK in Glasgow vorig jaar mee in die beslissing. Toen moest Philipsen, na een zware Tour, opgeven tijdens het WK.

“Jasper is wel een belangrijke puntenpakker voor België geweest de voorbije jaren. Zonder hem hadden ze misschien niet met vier naar Parijs mogen gaan”, klinkt het.