Patrick Lefevere maakt zich nu al druk om EK-selectie: “Dat vind ik bullshit”

door: BVDO
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Op 15 september wordt het EK op de weg gereden. Het is uitkijken welke sprinter bondscoach Sven Vanthourenhout zal meenemen.

Patrick Lefevere volgt met argusogen op hoe de selectie voor het EK in Limburg er zal uitzien. Druk zetten, zoals hij dat vroeger wel eens deed, zal niet gebeuren.

“Ik heb appreciatie voor het werk dat Sven doet. Hij is geen tafelspringer, geen roeper, maar iemand die discreet en naar mijn gevoel eerlijk communiceert”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

Al hoopt Lefevere wel dat Tim Merlier als sprinter geselecteerd wordt. “Ik waardeer Sven, maar het dat neemt niet weg dat ik toch serieus in mijn gat gebeten zou zijn, mocht hij straks Tim Merlier niet meenemen naar het EK.”

Zijn grote concurrent is Jasper Philipsen, die drie ritten won in de Tour. Merlier ging niet mee naar Frankrijk, omdat de ploeg voor het podium rijdt met Evenepoel.

“Je hoort links en rechts dat Philipsen op het EK een streepje voor heeft omdat hij eerder niet naar de Olympische Spelen mocht. Sorry, dat vind ik bullshit. Op welke rol had Philipsen aanspraak moeten maken in Parijs? Dat was geen parcours voor sprinters.”