Tim Merlier bekent dat hij net voor EK in dipje zat en zegt wat hij deed om eruit te geraken

door: BVDO
Tim Merlier
Afbeelding bron: Photonews

Tim Merlier is Europees kampioen wielrennen. Het is een knappe bekroning na enkele mentaal heel zware weken.

We mogen het toch wel een kleine verrassing noemen. Jasper Philipsen leek de grote kanshebber op de Europese titel, maar het was Tim Merlier die met de bloemen ging lopen.

“Mentaal waren het niet de makkelijkste weken”, zei Merlier meteen na afloop van de koers. “Na die 2 valpartijen. Ik was het zelf een beetje aan het verliezen. Ik dacht eraan mijn mental coach te bellen deze week, maar ik heb het niet gedaan.”

Toch slaagde hij erin om zich helemaal op te laden voor dit kampioenschap. “Maandag ben ik 4 uur alleen gaan rijden met muziek in de oortjes. Daar heb ik me mentaal opgeladen voor dit EK.”

Het was een zeer hectische sprint. “Mijn ketting ging eraf op 300 meter van de finish. Ik probeerde rustig te blijven en mijn ketting schoot er weer op. Daarna kwam ik er op het juiste moment uit. Het is bijna een droom die ik nu beleef.”

De frustratie na alle kritiek op zijn selectie heeft Merlier omgezet in positieve energie. “Uit frustratie kan ik me hard maken en als ik links en rechts iets hoor dat me probeert te kraken, dan maakt me dat alleen maar sterker.”