Bespaar geld op de kosten om je huis te verwarmen met deze eenvoudige tips

door: MRO
energiefactuur
Afbeelding bron: Pixabay

Het wordt stilaan kouder en de verwarming gaat in heel wat woningen opnieuw aan. We geven vier zeer eenvoudige tips om te besparen op uw verwarmingskosten.

Er zijn verschillende manieren die kunnen helpen om de kosten van verwarming te drukken en de energierekening zo laag mogelijk te houden. Hier zijn enkele tips.

Door de thermostaat slechts één graad lager te zetten, kan je al tot 6% besparen op jouw energieverbruik voor verwarming. Met een slimme thermostaat die je kan programmeren, kan je de verwarming verlagen wanneer je niet thuis bent of wanneer je slaapt.

Plaats radiatorfolie achter de radiatoren die tegen een buitenmuur zijn gemonteerd. Dit reflecteert de warmte terug de kamer in, in plaats van dat het verloren gaat door de muur en het is slechts een kleine investering.

Houd de deuren in huis gesloten om te voorkomen dat warmte naar minder gebruikte delen van het huis ontsnapt. Dit is vooral belangrijk voor de deur naar de gang en trappen.

Vergeet ook niet je verwarmingsinstallatie tijdig te laten onderhouden, zodat je CV-ketel efficiënt werkt. Door deze eenvoudige tips toe te passen, kan je al flink besparen op je energierekening.