"Als jij het niet doet, doe ik het" - Tiener wurgt moeder van oudere vriend, lichaam zal nooit gevonden worden

door: STS
Daders
Afbeelding bron: Cleveland Division of Police/Sylvania Township Police

Een tiener heeft haar oudere vriend gezegd dat als hij zijn moeder niet zou vermoorden, zij het wel zou doen. Ze voegde de daad bij het woord en bracht de vrouw om het leven.

De 18-jarige Kaitlyn Coones vond dat de moeder van haar oudere vriend van 33 jaar zich te veel bemoeide met hun relatie. Ze besloot dat de vrouw uit de weg geruimd moest worden.

Daarom sloeg ze de 53-jarige Nicole Jones uit Sylvania Township (VS) met een steen tegen het hoofd, waarna ze haar wurgde tot ze dood was. Samen met haar vriend dumpte ze het lichaam in een vuilniscontainer.

Het kindertehuis waar het meisje verbleef gaf haar als vermist op. Toen de politie bij het huis van het slachtoffer aankwam, was de vrouw nergens te bespeuren. Ook van haar zoon en zijn vriendinnetje was er geen spoor. Omdat de man al was veroordeeld wegens zijn relatie met de tiener, die begon toen het meisje slechts 15 jaar oud was, werd gedacht dat hij haar gekidnapt zou kunnen hebben.

Op de vlucht naar Mexico

De twee werden voor het laatst gezien in een wagen, in de staat Arizona, terwijl ze op weg waren naar de grens met Mexico. Omdat de man nog steeds een enkelband droeg, kon de politie hem lokaliseren. Het duo kon in Mexico opgepakt worden.

Het werd al snel duidelijk dat de man het meisje niet gekidnapt had. Meer zelfs: ze bekende dat het haar idee was om haar 'schoonmoeder' om het leven te brengen.

Het meisje en haar vriend zijn nu beiden tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld, met kans op voorwaardelijke vrijlating na 25 jaar.

Lichaam nooit teruggevonden

Het lichaam van het slachtoffer werd tot groot verdriet van haar familie nooit teruggevonden nadat het gedumpt werd in de vuilniscontainer. De politie gaat ervan uit dat een vuilniswagen de inhoud van de container ophaalde en naar een stort bracht.

"Er zijn geen woorden die de diepte van ons verdriet of de omvang van onze pijn en ons verlies kunnen beschrijven", zegt de broer van het slachtoffer. "Haar moord heeft onze wereld verbrijzeld en laat een leegte achter die nooit gevuld kan worden."