Kinderen van 12 en 14 jaar stampen bejaarde man dood tijdens wandeling met hond: "Het is een vreselijke schok"

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een bejaarde man die zijn hond uitliet, is doodgeschopt geworden door een groep kinderen. Vijf minderjarigen, onder wie een jongen en twee meisjes van 12 jaar, zijn gearresteerd.

De 80-jarige Bhim Sen Kohli was zondagavond zijn hond aan het uitlaten in het Engelse Braunstone Town, nabij Leicester. Hij bevond zich op slechts een halve minuut wandelen van zijn thuis toen hij werd aangevallen.

Het ging om een groepje kinderen, die hem lelijk toetakelden. "Hij werd in de nek en tegen de rug gestampt. Ze lieten hem schreeuwend van de pijn achter", vertelde de dochter van het slachtoffer aan The Sun. De man overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Het groepje daders had de vlucht genomen voor de hulpdiensten arriveerden. Intussen heeft de politie een jongen en een meisje van 14 jaar opgepakt, en een jongen en twee meisjes van 12 jaar. De vijf zijn in verdenking gesteld van moord.

Ongeloof bij buren en vrienden

Buren en vrienden reageren geschokt op de brutale aanval met fatale afloop. "Bhim was mijn vriend en we hadden onze volkstuintjes naast elkaar. Hij leefde voor zijn volkstuin en kweekte geweldige groenten. Hij was voor niemand een bedreiging."

Een 70-jarige buurman die het slachtoffer al meer dan 30 jaar kende, kan het evenmin geloven. "Hij was zo'n lieve man. Het is een vreselijke schok. Ik zag hem elke dag. We kwamen allebei oorspronkelijk uit Punjab, in India. Hij hield van zijn volkstuin, van zijn hond en van zijn familie. Ik weet niet waarom iemand hem zoiets aan zou doen."