Vrouw vergiftigt schoonmoeder (80): Zo gewiekst ging ze te werk

door: STS
Bejaarde vrouw
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een vrouw heeft haar schoonmoeder meermaals vergiftigd. Nu moet ze voor de correctionele rechtbank verschijnen en riskeert ze een gevangenisstraf.

Het 80-jarige slachtoffer, uit Affligem, kreeg op 10 en 21 september 2021 bezoek van haar 35-jarige schoondochter. Telkens werd ze daarna onwel. "Ze werd twee keer opgenomen in het ziekenhuis, met ernstige hartritmestoornissen. Ze kreeg schokken toegediend", zegt het parket.

Medische en toxicologische onderzoeken van het bloed en de urine van de bejaarde vrouw brachten iets aan het licht: sporen van hartmedicatie. Terwijl de vrouw geen hartpatiënt is en de bewuste medicatie niet nam.

"De aangetroffen medicatie zou dodelijk kunnen zijn voor personen die niet aan een hartziekte lijden. Haar schoondochter zou op het moment van de feiten wel toegang hebben gehad tot de bewuste medicijnen."

Poging tot doodslag

"Na uitgebreid onderzoek en op basis van de opgebouwde bewijslast, wordt de schoondochter poging tot doodslag door middel van stoffen ten laste gelegd (poging vergiftiging). De beklaagde riskeert een celstraf van 3 tot 28 jaar."

"Ik hou mijn onschuld vol, voor eeuwig en altijd"

Het parket vorderde vrijdag een gevangenisstraf van 11 jaar. "Ik hoop op een goede afloop, het heeft lang geduurd, het is een lange lijdensweg geweest", vertelde de beklaagde aan VTM. "Ik ga mijn onschuld volhouden, voor eeuwig en altijd, ik ga niets toegeven dat ik niet gedaan heb. Ik heb er niets mee te maken."

Op 11 oktober wordt het vonnis uitgesproken.