Flinke tegenslag voor Sven Pichal en advocaat: Ze krijgen niet wat ze willen

door: STS
Sven Pichal - Walter Damen
Afbeelding bron: Photonews

Child Focus is tevreden met de beslissing van de rechtbank om het proces rond Sven Pichal publiek te maken. Ook de pers zal aanwezig mogen zijn.

Walter Damen, de advocaat van de ex-radiomaker die voor de correctionele rechtbank moet verschijnen wegens het bezit van kinderporno en de verspreiding ervan, had gevraagd om het proces achter gesloten deuren te laten plaatsvinden.

Damen vreest voor overdreven veel media-aandacht en stelt dat de sereniteit van het proces in het gedrang kan komen. De correctionele rechtbank van Antwerpen nam zijn vraag in beraad, maar ging er uiteindelijk niet op in.

Nel Broothaerts, de nieuwe CEO van Child Focus, juicht de beslissing van de rechtbank toe. "Het is net door het uit dat verdomhoekje te halen dat je het bespreekbaar maakt", vertelde ze aan Het Nieuwsblad.

"Praten werkt in dit geval. Stel dat een potentiële dader door dat proces kan erkennen dat hij met bepaalde gevoelens kampt en hierdoor hulp gaat zoeken. Eén dader minder betekent ook zoveel slachtoffers gered."

Schandpaal

"Het is zeker niet de bedoeling om Pichal publiekelijk aan de schandpaal te nagelen. Maar deze zaak krijgt natuurlijk de nodige aandacht, en net daardoor kunnen we extra inzetten op die bewustwording."

De zaak wordt op 18 november behandeld. In tegenstelling tot op de inleidende zitting, die donderdag plaatsvond, zal Pichal dan zelf ook aanwezig zijn in de rechtbank.