Vrouw valt man met keukenmes aan terwijl hij slaapt: "Maar de liefde is er nog steeds"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Een vrouw van in de vijftig is voor de rechtbank moeten verschijnen wegens een moordpoging op haar echtgenoot. Ze diende hem messteken toe terwijl hij sliep.

Het was op 3 december 2023 dat de stoppen doorsloegen bij de vrouw. Na een eerdere ruzie had ze drie flessen wijn gedronken. Toen haar man lag te slapen, greep de vrouw een groot keukenmes.

Daarmee stak ze haar echtgenoot twee keer. Het slachtoffer hield een klaplong over aan de messteken en belandde in het ziekenhuis, maar overleefde de moordpoging.

De 56-jarige vrouw uit Maaseik is nu voor de rechtbank moeten verschijnen. Ze zei het jarenlange partnergeweld beu te zijn geweest, met de messteken enkel een waarschuwing te hebben willen geven en dat ze ontoerekeningsvatbaar was.

De rechter was echter van oordeel dat de vrouw ondanks haar dronkenschap een weloverwogen beslissing nam en dat de voorbedachtheid bewezen was. De vrouw werd veroordeeld tot vier jaar effectieve gevangenisstraf.

Liefde tussen dader en slachtoffer is niet gedoofd

Intussen vormen dader en slachtoffer nog steeds een koppel. "Ja, de liefde is er nog steeds", vertelde de man aan Het Belang van Limburg. "Ik bezoek haar in de gevangenis en daar volgen we samen een begeleiding voor koppels."