Koppel is 26.000 euro spaargeld kwijt: Oplichter gaf zich uit als medewerker van deze bank

door: STS
Pensioen - bejaard - oplichting
Afbeelding bron: Shutterstock/Goksi

Oplichters hebben opnieuw slachtoffers weten te maken. Een koppel is daardoor 26.000 euro spaargeld kwijt.

Het koppel uit Sint-Truiden kreeg eerst een sms van de digitale identificatie-app itsme. Er was een update beschikbaar en daarvoor moest de app geopend worden. Daarna volgde er telefoon, van een onbekend nummer, dat maar bleef bellen.

Aan de telefoon een man die zegt dat hij een medewerker van KBC is. Hij meldt een verdachte betaling van 5.600 euro, maar zegt dit te kunnen tegenhouden. Tegelijk wordt gevraagd om in te loggen op het online bankieren.

De KBC-medewerker heeft goed nieuws: alles is opgelost, alleen is het noodzakelijk dat iemand de bankkaarten komt ophalen. Het koppel steekt de bankkaarten in een envelop en overhandigt ze aan een zogezegde KBC-medewerker die ze komt ophalen.

Geld van rekeningen bij KBC en Argenta

Tegen de tijd dat het koppel onraad ruikt, is het al te laat. 20.000 euro verdween van een rekening bij KBC, en nog eens 6.000 euro van een rekening bij Argenta.

"Ik snap dat allemaal toch niet. Ik heb een daglimiet van 600 euro, maar die gasten slagen er dus in om in een kwartier 20.000 euro van mijn rekening te halen. Hoe kan dat?", vraagt de man zich af in een gesprek met Het Belang van Limburg.

De krant contacteerde de banken, maar zowel KBC als Argenta wensten geen informatie te delen over wat ze een individueel dossier noemen, en "omwille van de discretieplicht".

(Archieffoto)

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp