Is er dit jaar nog een goed moment om op reis te gaan? "Dit is ideaal en absoluut goedkoper"

door: STS
toerisme strand
Afbeelding bron: Shutterstock.com

De zomervakantie ligt nog maar net achter ons, en velen zullen op reis geweest zijn in binnen- of buitenland. Anderen laten het hoogseizoen liever aan zich voorbijgaan. Is dit een geschikt moment om die vakantiedagen goed te besteden?

"Het is absoluut goedkoper om buiten de typische vakantieperiodes te blijven, dat kan toch wel een heleboel schelen", vertelde Britta Baeke, reisexperte bij Travel Express Benelux, in 'WinWin' op Radio2.

"Nu is een zeer goede periode. Het is op heel veel plaatsen nog warm. Je moet nog niet te ver vliegen om mooi weer te hebben, dus het is een ideale periode."

"Als je dan een paar weken verder gaat, meer richting het winterseizoen al, dan moet je al iets verder vliegen om nog mooi weer te hebben. Dus nu is ideaal als je nog mooi weer wil hebben binnen Europa en aan een schappelijke prijs wil kunnen genieten van een toffe vakantie."

Vakanties naar Spanje, Griekenland en Turkije

"In deze periode zien we dat mensen nog dichtbij blijven en richting Spanje trekken, richting Griekenland... In Turkije is het op dit moment ook nog zeer aangenaam."

Vakanties naar Japan, VS en Canada

"Dit najaar zie ik heel veel mensen een reis naar Azië boeken. Azië is echt aan een terugkeer bezig. Japan moet je een jaar op voorhand boeken, dat is een zeer populaire bestemming. Dat kan je echt niet last minute nog snel organiseren. De Verenigde Staten en Canada moet je toch ook wel op tijd boeken."

Volg Redactie24 nu op Instagram

Tags reis vakantie