Steeds meer Belgen lopen nu vreselijke ziekte op op vakantie: "Toen begon mijn tandvlees te bloeden..."

door: STS
toerisme strand
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Meer en meer Belgen keren nu terug van vakantie met een besmetting met de tropische ziekte dengue. Die staat ook bekend onder de naam knokkelkoorts.

Dit jaar gaat het al om 240 landgenoten die de ziekte tijdens hun reis in het buitenland opliepen. Het gaat om heel wat meer gevallen dan in heel 2023. Het dengue-virus wordt overgedragen door een steek van de tijgermug.

Orianne Verbeeck liep dengue op tijdens haar vakantie in Bali. "Het was een vermoeidheid die ik nog nooit gevoeld had", vertelde ze op VTM. "Ik kon niet meer op mijn benen staan, niet eten, niet drinken."

"Het begon precies met een serieuze griep en toen begon ik spontane bloedingen te krijgen aan mijn neus en aan mijn tandvlees. Dat was het moment waarop ik dacht: oei, er klopt hier iets niet."

Opname in het ziekenhuis

"Na drie dagen ben ik naar een dokter gestapt omdat ik merkte dat er meer aan de hand was. Ik mocht vrij snel terug naar mijn hotel, maar ik moest elke dag terugkeren om mijn bloed te laten controleren. Pas toen het niet goed was, hebben ze mij opgenomen in het ziekenhuis."

(Archieffoto)