Ryanair gaat 9 nieuwe bestemmingen aanbieden: Ook goed nieuws over de prijzen van vluchten

door: STS
Ryanair
Afbeelding bron: Photonews

Ryanair gaat negen nieuwe bestemming aanbieden aan de reizigers. Dat zal vanaf de komende winter het geval zijn.

De Ierse lagekostenmaatschappij gaat vanaf deze winter negen nieuwe routes vliegen vanaf de luchthaven van Charleroi, zo werd dinsdag aangekondigd.

Het gaat om vluchten naar het Ierse Cork, het Zweedse Göteborg, het Bosnische Sarajevo, het Kroatische Dubrovnik, het Litouwse Kaunas en de Italiaanse bestemmingen Lamezia, Reggio en Triëst. En vanaf november ook naar Tel Aviv, in Israël, indien de omstandigheden het toelaten.

"Waarom vliegen jullie naar Tel Aviv?", werd topman Michael O'Leary gevraagd op VTM. "We doen daar goede zaken. We hebben veel Israëlische burgers die werken of wonen in Europa", klonk het antwoord.

"Op dit moment hebben we al onze vluchten naar Tel Aviv opgeschort vanuit al onze luchthavens in Europa, en dat tot het einde van september. We hopen dat er een staakt-het-vuren komt en dat de veiligheidssituatie zo vanzelf opgelost raakt."

Lagere ticketprijzen Ryanair

O'Leary verwacht ook goedkopere tickets te kunnen aanbieden. "In het tweede kwartaal tot september denken we dat de prijzen 5% lager zullen liggen. En ik vermoed dat dat ook is wat de prijzen de rest van het jaar zullen doen."