Dikke miserie voor reizigers: "Geen eten, geen drinken, geen hotel, zoek het maar uit"

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay

Heel wat toeristen, onder wie Belgen, hebben vastgezeten op het Spaanse eiland Mallorca. Dat kwam door een zware storm die er raasde.

Op de luchthaven van Palma werden deze week meer dan vijftig vluchten geannuleerd door het noodweer. Daardoor zaten honderden reizigers vast.

"Op het bord stond direct: uitgesteld, geen vluchten beschikbaar", vertelde een Belgische toerist aan VTM. "We hebben dan uiteindelijk besloten om in de rij te gaan staan van Ryanair, en die was toch aanzienlijk lang. Ik mag niet overdrijven, maar het was toch een goede 200 meter."

"En daar hebben ze ons gewoon gezegd: 'Kijk meneer, er is niets aan te doen.' Geen vluchten, no food tickets. Dus geen eten, geen drinken, geen voorzieningen, geen hotel. We moesten het maar uitzoeken."

De nieuwe vlucht die Ryanair aanbood was pas op zondag. Een hotel boeken lukte het koppel niet, omdat de hotels alweer volgeboekt zaten met nieuwe toeristen.

Niet kunnen slapen

"Ik heb samen met mijn partner in de luchthaven overnacht. We hebben een plekje gevonden. Heel rumoerig, enorm veel volk. Ik heb niet geslapen. Mijn partner is er blijkbaar een beetje in geslaagd om te slapen, maar het was heel moeilijk, het was een heel lange nacht."