Vreselijk voor vakantiegangers: Vliegtuig TUI maakt noodlanding: "Paniek aan boord, ik eerst en de rest later"

door: STS
Vliegtuig
Afbeelding bron: Photonews

Een vliegtuig van TUI heeft dinsdagnamiddag een noodlanding moeten maken. Kort voor de landing op Zaventem kregen de piloten een brandalarm.

Het toestel was opgestegen op het Griekse eiland Kreta en bracht vakantiegangers weer naar huis. Kort voor de landing gaf een alarm aan dat er brand was uitgebroken in het bagageruim.

De noodprocedure werd gestart. De 174 passagiers werden na de landing zo snel mogelijk uit het toestel gehaald via de noodglijbanen en zo op het tarmac gebracht.

"De piloot zei 'stand-by', en vervolgens 'evacuate'. Er was veel paniek op het vliegtuig. Mensen wilden hun handbagage ook meenemen, wat absoluut niet verstandig was", vertelde een van de passagiers aan VTM.

"Sommige mensen kunnen dan niet rustig blijven", getuigde een andere passagier. "Ja, dan is het 'ik eerst en de rest later'. Maar het is goed gegaan."

TUI reageert na incident

Het brandalarm bleek uiteindelijk een vals alarm te zijn. TUI gaf een schriftelijke reactie aan de commerciële zender: "Het vliegtuig heeft een noodlanding moeten maken nadat het melding gaf van een brand in het bagageruim. De brandweer stond stand-by bij aankomst en iedereen werd via de normale veiligheidsprocedure geëvacueerd. Het vliegtuig wordt nu gecontroleerd, om na te gaan waarom die melding verscheen."