Pure horror voor Vlaams koppel dat op vakantie in ziekenhuis belandt

door: STS
Ziekenhuis - spoedgevallen
Afbeelding bron: Photonews

Voor een Vlaams koppel is een vakantie in het buitenland op een ware nachtmerrie uitgedraaid. Toen ze medische hulp nodig hadden, begon de horror.

Het koppel uit Bocholt was naar Side, in Turkije, getrokken. De man maakte aan het zwembad een uitschuiver met zware gevolgen. Toen zijn vrouw hem te hulp schoot, gleed ook zij uit.

Het hotel belde de hulpdiensten op en regelde een ziekenhuis, dat achteraf een privéziekenhuis bleek te zijn. Onderzoek wees uit dat de man zijn enkel, zijn scheenbeen en zijn kuitbeen gebroken had.

Zijn vrouw had twee breuken in haar pols opgelopen. Ze namen contact op met Mutas en kregen de raad om de gecompliceerde breuk van de man in België te laten behandelen.

Paspoorten afgenomen

Maar toen begon het lokale ziekenhuis tegen te werken. "Plots mochten wij het ziekenhuis niet meer verlaten. Erger, onze paspoorten werden afgenomen", vertelde het koppel aan Het Belang van Limburg.

Ze contacteerden Mutas opnieuw, en er werd gezorgd voor een transfer naar een ander ziekenhuis. Maar het ziekenhuis in Side bepaalde welk ziekenhuis, en dat bleek opnieuw een privéziekenhuis te zijn.

Plots hartproblemen vastgesteld

In het tweede ziekenhuis werd bij de vrouw plots een lekkende hartklep vastgesteld, en ook de man zou iets aan zijn hart hebben, waarop een operatie voor het plaatsen van een pacemaker werd voorgesteld. Mutas raadde dat af, maar intussen bleef het ziekenhuis het koppel gijzelen.

"Wanneer Mutas contact opnam met het ziekenhuis in Manavgat werd de telefoon zelfs neergegooid. Vier dagen hebben ze ons zo vastgehouden. Tegen onze wil."

Paspoorten teruggekocht

Ten einde raad kocht het koppel hun paspoorten terug voor 1.000 euro, zodat ze eindelijk naar België konden terugkeren.

"We zijn dan met infusen en koffers en al echt buitengegooid. Terwijl we niet eens pijnstillers hadden gekregen, noch eten of drinken."

Ziekenhuisbacterie opgelopen

Het koppel herstelt nu in België. En wat blijkt? Met hun hart is er niets mis. Maar ze hadden wel de ziekenhuisbacterie opgelopen in de Turkse ziekenhuizen. Daardoor moet de operatie van de man voorlopig uitgesteld worden. Ze vinden het schandalig wat hen overkomen is en noemen het pure geldklopperij.

Volg Redactie24 nu op Instagram