Vreselijk: Jonge vrouw sterft na plastische chirurgie in Turkije: "Ze had veel goede verhalen gehoord"

door: STS
ambulance Turkije
Afbeelding bron: shinobi / Shutterstock.com

Een jonge vrouw die naar een privékliniek in Turkije trok om er een cosmetische ingreep te laten uitvoeren, is gestorven. Ze overleed twee dagen na de operatie.

De 24-jarige Aleyna Bozkurt uit Nederland had twee jaar geleden een maagverkleining laten uitvoeren en wilde nu een buikwandcorrectie en een 360 graden liposuctie, een vorm van liposuctie die zich op het hele lichaam richt.

Ze boekte een vlucht naar Turkije om de ingrepen te laten uitvoeren in een privékliniek, maar twee dagen later zakte ze in elkaar toen ze in een taxi wilde stappen en overleed ze.

Haar familie, die haar gewaarschuwd had, verkeert in diepe rouw. "Ze was er door sociale media van overtuigd dat ze lachend de operatie in en weer uit zou gaan. Ze had veel goede verhalen gehoord", vertelde haar oom aan Hart van Nederland.

Groter risico op complicaties

Er is een reden waarom veel jonge vrouwen naar Turkije trekken voor dergelijke operatie. "Een buikwandcorrectie duurt hooguit drie uur in Nederland. De regels zijn hier veel strenger. Bij zo'n operatie van zeven uur komen zo enorm veel risico's kijken. Hoe langer je opereert, hoe groter de kans op complicaties", vertelde een plastisch chirurg aan de website.

De ouders van het slachtoffer hebben een aangifte gedaan tegen de arts die Aleyna behandelde. Er zal een autopsie worden uitgevoerd om de precieze doodsoorzaak te kunnen bepalen.